Пресейте брашното и бакпулвера в купа и оставете настрана. В малка купичка счупете яйцата. В друг съд сложете маслото, захарта, галетата и разбийте до пухкава смес. Добавете ваниловата захар, смесете и прибавете яйцата на части. Към яйчената смес добавете сухите съставки и разбийте отново. Накрая сложете смлените орехови ядки и разбъркайте с шпатула, като оберете добре стените и дъното на купата.
Изсипете сместа в намаслена и покрита с хартия за печене тавичка с размери приблизително 20х25 см и печете 35 мин в предварително загрята до 180°C фурна. Охладете за 15 мин в тавата, а след това охладете до стайна температура върху решетка. В купичка изсипете карамеления пудинг на Dr. Oetker.
Добавете захарта, налейте малко от прясното мляко и разбийте добре. Останалото мляко налейте в касерола и затоплете на средно силен огън, но без да завира.
Изсипете разбития пудинг в топлото мляко и върнете съда на котлона. Гответе на средно силен огън около минута, докато пудингът се сгъсти. Свалете готовия пудинг от котлона и към него прибавете студеното масло, нарязано на кубчета. Разбъркайте добре, докато маслото се разтопи и изсипете в плитък съд. Покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и охладете на стайна температура.
Разрежете готовия блат на две, поставете едната половина в подходящ съд. Покрийте с половината карамелен пудинг, отгоре поставете втория блат и нанесете останалата половина от пудинга. Поръсете със смлени карамелизирани орехи и приберете в хладилник за поне 30 мин. Разрежете на малки пасти и сложете в подходяща чиния. Гарнирайте с цяла карамелизирана орехова ядка.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти