В купа счупете яйцата, добавете солта и захарта и разбийте с миксер за около 10-12 минути, докато сместа стане бледожълта, гъста и пухкава. Добавете ваниловата есенция и брашното и смесете добре. Разделете тестото на 3 равни части по около 300 г.
Към едната част добавете смляното кафе и разбъркайте. Към другата прибавете какаото, а третата оставете чиста. Изсипете тестото в 3 форми с диаметър 20 сантиметра и падащо дъно, покрити с хартия за печене и намаслени, и печете 30 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна. Извадете от фурната и охладете върху решетка.
В касерола изсипете съдържанието на пакета пудинг, добавете захарта и налейте млякото. Разбъркайте добре и сложете на котлона. След като заври, намалете температурата и варете 3 минути, докато се сгъсти. Прехвърлете в тавичка, покрийте с фолио за свежо съхранение и охладете напълно. Към чийзкейк пудинга добавете крема сиренето и разбъркайте добре с миксер.
За кафе сиропа в касерола смесете еспресото и захарта, кипнете на котлона и варете 4-5 минути до получаването на сироп. Прехвърлете в купичка и охладете. Към охладения кафе сироп добавете марсала и разбъркайте.
Поставете блата с какао в чиния или плато за сервиране и намажете обилно с кафе сиропа. Покрийте с 200 г чийзкейк пудинг. Покрийте с блата с кафе и отново напоете с кафе сироп. Отгоре на равен пласт сложете 200 г чийзкейк пудинг и покрийте с ваниловия блат.
Останалия чийзкейк пудинг нанесете отгоре и отстрани на тортата и приберете за около 2 часа в хладилник.
Към сиренето маскарпоне добавете пудрата захар и ваниловата есенция и разбийте добре. В 2 купички отделете по 100 г от маскарпоне крема и към едната прибавете смляното кафе, а към другата шоколада. Останалия крем оставете бял и прехвърлете кремовете в пошове.
В долния край на тортата нанесете крема с шоколад, в средата крема с кафе и накрая белия крем. Загладете с шпатула, за да получите омбре ефект.
С останалия бял крем украсете тортата отгоре и приберете в хладилник за 1-2 часа, за да стегне. Преди сервиране, поръсете тортата с какао премиум на Dr. Oetker.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене