Смесете съдържанието на пакетчето Специален пудинг със захарта и 4-5 супени лъжици от прясното мляко.
Разбийте останалото мляко с жълтъците и загрейте на котлон при непрекъснато разбъркване. Отстранете от котлона, добавете приготвената пудингова смес, разбъркайте и върнете на котлона на ниска степен за още една минута при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
Охладете на ледена баня, като разбивате с миксер на средно-силна степен за около 5 минути до получаване на пухкав крем.
Покрийте със свежо фолио плътно по повърхността и приберете в хладилник.
Загрейте предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор. Покрийте дъното на голяма правоъгълна тава, около 35 х 25 см, с хартия за печене.
В купа смесете смлените бадеми и пудрата захар.
Разбийте белтъците с щипка сол до твърд сняг. Добавете смлените бадеми, пудрата захар и ванилията и разбъркайте с шпатула или дървена лъжица от долу нагоре, докато се усвоят. Разпределете сместа върху покритата с хартия за печене тава и заравнете.
Изпечете блатовете до златисто кафяво.
Извадете ги от фурната, веднага ги обърнете върху хартия за печене и отстранете хартията от основата. Разделете с нож напречно през средата на 2 равни части и оставете да се охладят.
Поставете първия блат върху поднос, покрийте го с половината от крема и заравнете. Поставете отгоре втория блат, покрийте с втората половина от крема, заравнете и оставете в хладилник за поне 20-30 минути да стегне.
Поръсете с настърган шоколад, нарежете на квадрати или правоъгълници и сервирайте с любов.
Тази рецепта ни предлага Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене