Измийте, почистете кайсиите и прасковите и ги нарежете на дребно. Претеглете 400 г от кайсиите и 300 г от прасковите.
Смесете нарязаните праскови и кайсии със сока в подходящ съд за варене. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес.
Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като кипне, мармаладът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета.
Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране