Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но с 350 мл мляко и 40 г захар. За да избегнете образуването на коричка върху пудинга, поставете домакинско фолио върху горещия пудинг, докато се охлади. Междувременно, измийте нектарините, нарежете ги на четвъртинки и след това напречно на филийки (може да използвате и сладко от праскови или кайсии). Намажете с олио формите за мъфини. Загрейте фурната.
Смесете брашното със захарта и ванилената захар в купа. Добавете маслото и разбийте всичко с миксер на едри трохи.
Разбийте маслото на крем. Добавяйте захарта и ванилената захар постепено, докато разбивате до получаването на хомогенна смес. Добавете едно по едно яйцата като бъркате всяко около 1/2 минута на най-високата степен с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте заедно с млякото в маслената смес. Напълнете всяка от формите за мъфини с по една супена лъжица от тестото.
Разбийте охладения пудинг с миксер на хомогенен крем. С мокра супена лъжица намажете тестото по ръба на формичките и в получената дупка сипете по една супена лъжица пудинг и няколко резенчета некратини. Покрийте пудинга с поръската и подредете мъфините на метална скара. Печете в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C за около 25 мин.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене