Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко до хомогенна смес. 2/3 от тесто напълнете в правоъгълната форма за печене, предварително маслена и набрашнена. Разбъркайте какаото с 2 с.л. соевата напитка в останалото тесто. Разпределете тъмното тесто върху светлото и смесете двата слоя като движите супена лъжица спираловидно от единия край до другия, така че да се получи мраморен ефект. Печене на най-ниското ниво предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 55 мин. След първите 15 мин. разрежете по-дължина върха на кекса.
След изпичане оставете за 10 мин. във формата, след което извадете кекса и оставете да се охлади.
Начупете на дребни парчета шоколада и разтопете на водна баня и ниска температура. Оставете да се охлади. Полейте кекса и оставете да се охлади. Пожелание може да поръсите с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене