Обелете и настържете морковите ситно.
Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете настърганите моркови, лешниците и останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това за 2 минути на висока степен до получаването на гладко тесто. Разпределете тестото в предварително намазнени и набрашнени форми за мъфини. Печете 25 мин в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
След изпичане оставете мъфините за 10 мин във формите. След това ги извадетеи оставете да се охладят на метална скара.
Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте мъфините с нея. Поръсете мъфините с шамфъстък и украсете с фигурки от марципан или фондан.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене