В купа смесете брашното, всички сухи подправки – бакпулвера, содата, канелата, джинджифила, индийското орехче и пресейте всички заедно. Разбъркайте и оставете на страна.
В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта, добавете меда и разбийте отново. Прибавете олиото и ябълковия сок и разбийте. Добавете брашното лъжица по лъжица и разбъркайте. Настържете морковите и ги прибавете с шпатула, накрая сложете счуканите орехи.
Загрейте фурната на 180 ℃ на горен и долен нагревател. Застелете хартия за печене в тавичка, изсипете сместа и заравнете. Печете около 40 минути до зачервяване и изпичане.
Охладете кейка.
В купичка сложете 100 мл прясно мляко и изсипете съдържанието на пакетчето на пудинга, за да се разтвори, разбъркайте. Загрейте останалото прясно мляко на котлона, добавете захарта. Изсипете пудинговата смес в млякото и бъркайте на слаб огън до пълното му разтваряне. Бъркайте постоянно, докато сместа се сгъсти. Охладете и отгоре покрийте с домакинско фолио, за да не хване коричка. В купа сложете пудинга, крема сиренето и разбийте с миксер.
Покрийте изстиналия кейк с пудинг крема, декорирайте с розички от моркови и украсете с шам фъстък.
За още изкушаващи рецепти последвайте Дани Динева и нейния блог Cooks and Bakes, както и профилите ѝ в Instagram и Facebook.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене