Загрейте предварително фурната до 200 °C или 180 °C с вентилатор. Покрийте дъното на 2 плитки тави с хартия за печене. Измийте малините и подсушете върху кухненска хартия. Разопаковайте корите и разгънете, както са на куп. С помощта на подходящ съд с диаметър 18-20 см и остър нож очертайте 2 отделни кръга върху корите и изрежете кръговете с кухненска ножица – ще получите около 24-28 отделни кръгли кори.
Намажете първата кора с разтопено масло и поръсете през цедка с пудра захар. Покрийте с втората кора, отново намажете с масло, поръсете с пудра захар и поставете в приготвената тава.
Повторете с останалите кори, като разполагате максимален брой в тавата, без да ги застъпвате. Печете последователно 4-5 мин в предварително загрята до 200 °C или 180 °C с вентилатор фурна, или до златисто. Готовите кори подреждайте върху покрита с хартия за печене решетка – да се охладят.
Пригответе пудинг крема Брюле според указанията на опаковката и охладете на ледена или водна баня, като разбърквате непрекъснато, за да не се образува коричка.
Поставете първата двойка изпечени кори върху подходящ поднос или тортена чиния, като фиксирате леко с крем на дъното, за да не мърда. Покрийте с 2 до 3 с.л. крем Брюле, като оставяте около 1–1.5 см от периферията на корите непокрити. Поставете отгоре следващата двойка кори и повторете процедурата с крема. Повторете и с останалите кори и крем, като завършите с кори. Оставете тортата настрани за 30-40 мин, до 1 час – да стегне кремът.
Декорирайте готовата торта с малини и поръсете през цедка с пудра захар. Поднесете с напитка по избор.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене