Пригответе си форма за торта с падащо дъно с диаметър около 20-22см.
В касерола изсипете захарта, пудинга и 1/3 от прясното мляко. Разбъркайте добре и добавете останалото мляко и сметаната. Сложете на котлона, като бъркате непрекъснато, докато кремът заври. Намалете силата на огъня почти на минимум и гответе още няколко минути при непрекъснато бъркане, за да не загори по дъното на съда.
След като кремът се е сгъстил, прибавяте шоколадовите капки и кокосовото масло и разбъркайте. Оставяте настрана.
В дълбока купа натрошете бисквитите. Залейте ги с крема и разбъркайте добре. Изсипете сместа във формата за торта загладете и покрийте плътно със свежо фолио. Приберете в хладилник за поне 3 часа.
Малко преди да извадите тортата от хладилника, сложете сметаната за ганаша да загрява. (НЕ трябва да кипва!). Изсипете шоколадовите капки в дълбока купа и залейте с нагорещената сметана. Оставете за няколко минути и разбъркайте енергично.
Внимателно залейте тортата с топлия шоколадов ганаш. Поръсете със счуканите какаови зърна и приберете в хладилник за още час-два. Премахнете ринга на формата за торта и декорирайте с орехови трохи тортата отстрани.
Свързани рецепти
Торти
Торти
Торти