Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Намаслете тава за печене (20х30 см). Сипете брашното в купа и разбъркайте добре със сухата мая. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес.
Разбийте съставките с миксер (куки за тесто) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, за да оформите гладко тесто. Покрийте го и го оставете да втаса, докато видимо увеличи обема си.
Поръсете тестото с брашно, извадете го от купата и го омесете отново за кратко върху леко набрашнена работна повърхност. Завийте тестото на руло и го нарежете на 12 равни части. Оформете парчетата на топки и ги наредете в тавата, но не много плътно една до друга и отново ги оставете да втасат на топло място за още 20 минути.
Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C на вентилатор. Смесете жълтъка с млякото. Намажете млечните кифлички с получената смес и печете 25 минути.
Сервирайте ги топли.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене