Загрейте фурната на 180°C на долен и горен нагревател. Покрийте правоъгълна форма за печене (23х25 см) с хартия за печене.
В купа смесете брашното от спелта, лешниците, какаото, бакпулвера, канелата и солта. В друг съд смесете овесеното мляко, ябълковото пюре, кленовия сироп и кокосовото масло (което предварително сте разтопили).
Разбъркайте течните съставки в сухите и изсипете получената смес във формата. Печете в средата на загрятата фурна за около 15 мин, след което оставете блата да се охлади.
Междувременно нарежете кувертюра за крема и го разтопете на водна баня. Нарежете тофуто и го добавете в разтопения кувертюр. Разбъркайте го хубаво с миксер, докато се получи гладка и хомогенна смес. Оставете я да престои около 10 мин, докато кремът леко се сгъсти.
Изрежете кръгове от блата с помощта на метална кръгла форма (Ø 6 cm). Броят на кръговете трябва да е четен, защото всяка мини торта се сглобява от два кръга.
Разбъркайте за кратко крема и го напълнете в пош. Изстискайте малки туфички върху първия кръгъл блат и поставете второто парче блат отгоре. Украсете и него с крема по същия начин. Повторете за останалите тортички.
За финал - декорирайте всяка мини торта с малини и маточина и оставете в хладилник за няколко часа да стегнат.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене