Намаслете тавата за печене. Загрейте предварително фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
В купа разбийте маслото до гладкост с миксер. Постепенно добавете захарта, като разбърквате, докато се смесят добре. Добавете всяко яйце едно по едно, като разбивате на най-високата степен за около 1/2 минута на яйце. Смесете брашното с бакпулвера, какаото, лешниците и подправката за меденки, след което за кратко разбъркайте последователно с млякото на средна скорост. Прибавете и разбъркайте яйчената смес. Разпределете тестото равномерно върху тавата за печене, застлана с хартия, и го изпечете.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 20 Минути
Оставете тортата да се охлади в тавата върху решетка.
Извадете блата от тавата и внимателно отстранете хартията за печене. Използвайте 8 см кръгла формичка за сладки и изрежете възможно най-много парчета. Направете кули от по 4 парчета, като три от тях намажете с половин чаена лъжичка от сладкото. Оставете последното, четвърто парче, най-отгоре и без да е намазано.
Разточете белия фондан между слоевете на голям разрязан плик за фризер. Изрежете същото количество кръгове, колкото направените мини торти. Използвайте други по-малки формички по ваш избор, за да изрежете части от кръговете. Поставете всяко парче фондан върху една мини торта и напълнете формите с поръски.
*Сместа от подправки за джинджифилови сладки включва кориандър, карамфил, канела, джинджифил, индийско орехче и кардамон. Количеството на всяка от подправките е по желание, но заради интензитета на ароматите, индийското орехче и кориандърът трябва да са в по-малко количество.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене