Разтопете маслото в малка касерола на слаб огън.
Сложете шамфъстъка и захарта в купата на кухненски блендер и смелете. Добавете начупените бисквити и смелете до получаването на фини трохи. При работещ уред налейте разтопеното масло и оставете да се смеси с бисквитите.
Разпределете бисквитената смес в 4 форми с падащо дъно и диаметър 10-11 см. Притиснете добре, за да оформите плътна основа и приберете в хладилник, докато приготвите пълнежа.
Изсипете съдържанието на пакетчето в касерола. Добавете захарта и налейте 500 мл от прясното мляко. Разбъркайте добре и сложете на котлона. Оставете да заври, намалете котлона и гответе 3 минути при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Свалете съда от котлона, прехвърлете в купа, покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и оставете пудинга да се охлади за кратко.
Нарежете ягодите на парченца и намачкайте с вилица. Разбийте крема сиренето с останалото мляко. Към охладения пудинг добавете намачканите ягоди и крема сиренето и разбъркайте добре.
Извадете формите за чийзкейк от хладилника и разпределете пудинг сместа в тях. Загладете добре и приберете отново в хладилника за 3-4 часа.
Нарежете ягодите и ментата за декориране на чийзкейковете и смесете в купа заедно с ваниловата есенция. Внимателно извадете чийзкейковете от формите и прехвърлете в чинии за сервиране. Гарнирайте с ягодите с мента и поднесете веднага.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти