Загрейте фурната до 180°C. Намаслете форма за печене (20 см). Разбийте заедно захарта и яйцето, докато станат бледи и плътни. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото в купа, след което добавете към яйчената смес. Изсипете в подготвената форма и заравнете.
Печете 12-15 минути или до готовност. Охладете върху решетка, след което издълбайте четири 7 см сърца с помощта на нож. Поръсете всяко сърце с ½ супена лъжица амарето.
За ганаша загрейте високомаслената сметана до горещо, но без да завира. Добавете шоколада и маслото и оставете да се разтопят. Разбъркайте за кратко до гладкост и оставете да изстине.
Разбийте сметаната, докато се сгъсти, след което я използвайте, за да слепите сандвичите (всеки от по 2 сърца).
С чаена лъжичка загладете охладения ганаш върху бисквитките и поръсете със захарните сърца.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене