Подсушете филетата от аншоа с кухненска хартия и ги нарежете на ситно заедно с каперсите. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Измийте и изсушете магданоза, откъснете листата и ги нарежете на ситно.
Сварете яйцата в тенджера за прибл. 10 минути. Оставете ги да изстинат, обелете ги и ги разрежете наполовина, за да отделите жълтъците. Размачкайте ги с вилица и ги прибавете към другите съставки.
Изрежете кората от хляба. Нарежете сърцевината му на кубчета и ги полейте с лимоновия сок. Смесете всички съставки заедно и бавно налейте зехтина, докато разбърквате. Овкусете соса със сол и черен пипер и нека престои за около 2 часа в хладилника.
Свързани рецепти
Солена кухня
Солена кухня
Солена кухня