Разтопете шоколада с маслото на водна баня.
Смесете брашното, захарта, какаото на прах и царевичното нишесте. Постепенно добавете млякото и разбъркайте, след което добавете разтопения шоколад с маслото и накрая белтъците. Разбъркайте добре, сложете в тенджера и загрейте на слаб огън, бъркайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Изключете котлона и оставете крема да изстине.
Когато се охлади, изсипете върху хартия за печене и заравнете сместа, за да оформите правоъгълник.
Покрийте с хартия за печене и отгоре, разточете с точилка до получаване на правоъгълник около 40×20 см.
Поставете платката във фризера, докато стегне, преди да я използвате.
В планетарен миксер или домашна хлебопекарна, сложете брашното, меда и млякото, в което предварително сте разтворили маята. Прибавете яйцата и жълтъка и започнете да месите с куката.
След това добавете солта и портокаловите корички, и продължете да месите до получаване на хомогенна смес.
Накрая добавете малко, по малко омекналото масло, нарязано на малки парченца и омесете тестото, докато стане гладко и започне да се отделя от купата. Ще отнеме около 15 минути.
(Можете да омесите тестото и на ръка).
Оформете готовото тесто на топка и го поставете в намазана с олио купа.
Покрийте със стреч фолио, докато удвои обема си.
(Ако месите в хлебопекарна, оставете тестото да втаса в нея).
След като тестото се удвои, разделете го на две равни части. Разточете всяка част на правоъгълник с размери 50×15 см, нарежете и поставете от шоколадовата платка по дължината на тестото в центъра и навийте на стегнато руло.
(Може би ще трябва да изчакате малко, докато шоколадовата платка се отпусне, но става бързо).
След това разрежете рулото на две еднакви части и всяка част по дължина през средата, така че да получите 4 фитила. Сплетете ги и поставете в удобна тава за печене. От тестото ще получите 2 рула оформени по този начин.
Оставете оформените рула да втасат покрити с фолио.
Преди печене, намажете повърхността с разбит жълтък с малко прясно мляко.
Печете на 170°С за 35-40 минути.
Преди сервиране, поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене