Разбийте на крем мекото масло и нугата. Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на ниска, а след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Завийте тестото във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за около 30 мин.
Нарежете лешниковата нуга на 80 малки парченца и я оставете да се охлади. Разделете тестото на 8 равни топки, оформете всяка на руло и нарежете на филийки. В средата на филийките поставете парченце охладена нуга, оформете ги на топчета и поставете в застлана с хартия за печене тава. Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 12 мин. Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го напълнете в полиетиленово пликче. Отрежете едното ъгълче и украсете сладките. Накрая поръсете с шам фъстък.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене