В купа смесете брашното с густина. Добавете всички останали продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на топка и го сложете в домакинско фолио за час в хладилника.
Върху предварително набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина от 3 мм. С помощта на форма за сладки изрежете сладки във формата на дръвчета.
Печете 7-8 мин. в средата на предварително загрята фурна на 200°С на горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.
След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.
В тенджера затоплете конфитюра и оставете малко да се охлади. Между всеки две сладки сложете от конфитюра като натискате добре, така че да слепнат добре двете сладки една към друга.
Разтопете маслото. Смесете пудрата захар с маслото и водата и бъркайте до получаването на гъста смес. Намажете всяка бисквитка с глазурата. С помощта на клечка декорирайте с конфитюра.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене