Обелете ананаса, отстранете сърцевината, нарежете месестата част на малки парчета и претеглете 500 грама.
Обелете портокалите и отстранете бялата кора. Нарежете ги на ленти, останалата част изцедете и използвайте получения сок. Отмерете 500 гр портокалови ленти заедно със сока.
В голяма тенджера смесете 2 с.л. от захарта със съдържанието на пакетчето Гелфикс и разбъркайте, за да се смесят. Към тях добавете плодовете и бурбонската ванилова захар. Оставете сместа да заври, като разбърквате от време на време. След като кипне, добавете останалата захар заедно с портокаловия ликьор. Оставете отново да кипне и варете 5 мин при непрекъснато бъркане.
Отстранете пяната от плодовата смес и веднага напълнете подготвените бурканчета до ръба. Затворете ги, обърнете ги надолу с капачката и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране