Обелете лука и го нарежете на тънки ленти. Измийте мащерката и наронете листенцата. Загрейте зехтина и запържете лука с мащерката за около 5 мин. Залейте с бялото вино и оцета.
Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре в сместа. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар, солта и пипера и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане.
Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране