Първата стъпка е сваряването на яйцата. Те трябва да са твърдо сварени, като за Великден, за което е необходимо да се варят 10 минути. След като сварите яйцата ги сложете в съд със студена вода. След като са напълно изстинали ги обелете възможно най-внимателно, за да останат гладки. Обелените яйца разпределете в големи буркани (яйцата следва да са достатъчно за два буркана от по 1,5 литра). Сложете по един стрък розмарин във всеки буркан.
В тенджера на котлона сложете да заври 1,75 литра вода, заедно с предвиденото количество захар и оцет, както и съдържанието на пакетчето Пикант фикс. Много е важно оцетът да е 6% или 9 %, за да се получи марината. След като поври 3-4 минути, залейте яйцата с горещата марината, затворете бурканите и ги оставете за 5 минути обърнати с капачките надолу. След 2-3 дни яйцата са готови за консумация. Съхранявайте на студено, най-добре в хладилник.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране