Измийте и почистете гъбите. По-малките гъбки оставете цели, а по-големите разрежете на половинки или на по-малки парченца. Разделете гъбите на 4 части. В дълбок съд сипете вода, колкото да покрие дъното и я сложете да заври. Щом водата заври, прибавете първата част от гъбите. Оставете ги да поврат на слаб огън с отворен капак около 10 минути. Извадете горещите гъби с дървена лъжица и ги сложете в един от приготвените буркани. Останалите гъби пригответе по същия начин.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. След като свалите маринатата от котлона, прибавете към нея консерванта. Разбъркайте я добре и я излейте още гореща върху гъбите. Разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране