Разпределете обелените скилидки чесън заедно с накъсания на едри стръкове копър в буркани. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвения чесън с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.
Наредете бурканите в тава за печене, напълнете я с около 2 см вода и я сложете в долната половина на предварително загряна фурна. Печете при 100° около 60 минути. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място!
Забележка: Ако Ви остане марината, може да я използвате за консервирането на други зеленчуци.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране