Нарежете марципана на ситно, омесете го с останалите продукти за плънката в купа и разбийте с миксер до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност от полученото тесто оформете 6 рула с дебелина на молив и дължина 30 см.
Пресейте брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на квадрат с размери 30х30 см и го нарежете напречно на 6 ленти с широчина около 5 см.
Разбийте яйцето и намажете лентите. Поставете върху всяка лента по едно марципаново руло, навийте и притиснете леко. Нарежете рулото на парченца с дължина 5-6 см, подредете ги в застлана с хартия за печене тава и с четка ги намажете с останалото яйце. Печете около 15 мин в предварително загрята фурна на 180 °С на горен и долен нагревател или на 160 °С с горещ въздух. След изпичане извадете кифличките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене