В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти заедно с леко затопленото мляко и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Оставете тестото, покрито (с домакинска кърпа) да престои на топло място, докато видимо увеличи обема си.
Нарежете марципана на малки парченца, смесете го с конфитюра в купа и разбийте с миксер до получаването на еднородна смес.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Оформете го правоъгълна кора с размери 40х30 см и намажете с пълнежа. Разпределете стафидите, лешници и орехи върху нея. Навийте тестото на руло откъм широката му страна и нарежете рулото на филийки с дебелина 2 см, наредете сладките върху хартия за печене и ги оставете на топло, докато увеличат обема си.
Печете 20 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.
Смесете пудрата захар с лимоновия сок до образуването на хомогенна паста. С получената глазура декорирайте сладките.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене