Изсипете брашното в купа и добавете настъргано студеното масло. Разбъркайте внимателно, за да се разпредели равномерно маслото, след което омесете тестото с върха на пръстите си. Добавете пудрата захар и постепенно разбъркайте и яйцето, докато се оформи рехава топка тесто. Ако тестото не се стяга, добавете малко студена вода. Увийте в стреч фолио и охладете за поне 30 минути
Докато тестото се охлажда, направете плодовата плънка - сложете всички съставки с изключение на растителната мазнина и захарта в купа. Оставете да престои един час, за да поемат сушените плодове от подправките и рома. Когато сушените плодове придобият обем, се смесват с мазнината и кафявата захар.
Намаслете форма за сладки или мъфини. Загрейте предварително фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Разточете охладеното тесто върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 4 мм. Изрежете кръгове с диаметър около 16 см и ги поставете в намазнена тава. Нарежете останалото тесто на 24 звезди. Върху всяко от кръгчетата сложете по лъжица плодов пълнеж.
Намажете леко краищата на тестото с яйце, поставете отгоре по 1-2 звезди и също ги намажете с яйце. Върнете в хладилника за 10 минути, преди да ги изпечете.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 25 - 30 Минути
Извадете изпечените пайове от фурната върху решетка и ги оставете да изстинат така за пет минути, след което внимателно ги извадете с помощта на лъжица от формичката един по един. Поръсете с пудра захар и поднесете като прекрасно празнично лакомство!
*Сместа от подправки за джинджифилови сладки включва кориандър, карамфил, канела, джинджифил, индийско орехче и кардамон. Количеството на всяка от подправките е по желание, но заради интензитета на ароматите, индийското орехче и кориандърът трябва да са в по-малко количество.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти