Разбийте яйцата на пухкав крем с миксер на най-висока степен. Добавете ванилената захар, захарта и Финес – аромат лимонови корички и разбивайте още 2 мин. Смесете брашното, бакпулвера и нишестето и ги добавете внимателно към разбитите яйца на два пъти като разбивате на ниска степен. Накрая добавете мекото масло. Разстелете сместа в намаслена форма за торта, покрита с хартия за печене и загладете. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 30 мин. След изпичане извадете и оставете да охлади напълно върху решетка. Отлепете хартията за печене и разрежете блата хоризонтално на три блата.
Разбийте двете пакетчета крем за сладкиши с 500 мл прясно мляко и пудрата захар. Разбийте 400 г масло в отделна купа. Смесете и разбъркайте двата крема с шпатула. Напълнете 4 с.л. от крема в пош с накрайник звезда и оформете малки туфи върху хартия за печене за украса на тортата. Оставете ги в хладилник да се втвърдят. Почистете малините и боровинките. Разпределете малините върху средния блат, като оставите 2 см от ръба на тортата, разпределете около 6 с.л. от крема около свободния ръб и загладете. Оцветете останалия крем с червената сладкарска боя. Напълнете 4 с.л. лъжици от крема в пош с накрайник звезда и оформете малки туфи, оставете ги в хладилника да се охладят. Подредете боровинките върху долния блат, като разстелете 8 с.л. от крема върху тях. Загладете и по края. Подредете блатовете един върху друг – долния с боровинките, върху него – този с малините и накрая поставете горния блат. Намажете го с останалия крем.
Начупете на дребно кувертюра. Затоплете сладкарска сметана в съд за варене и добавете кувертюра. Разбъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади до стайна температура, след това излейте в средата на тортата и с внимателно движение избутайте ганаша да се разлее от ръба на тортата. Оставете тортата за поне 2 чаша в хладилник.
Почистете малините и боровинките. Преди сервиране подредете туфите и плодовете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене