Претеглете 600 г замразени малини, оставете ги да се размразят и не ги отцеждайте от сока. Обелете бананите, нарежете ги на кубчета и претеглете 350 г.
Смесете малините, бананите, рома и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране