Загрейте фурната до 180℃.
Пресейте брашното в купа, добавете бакпулвера и разбъркайте. Добавете захарта, бурбонската ванилова захар, маковите семена и разбъркайте. Прибавете млякото и олиото и разбъркайте отново, докато получите хомогенна смес.
Пресипете сместа в намазана и поръсена с брашно тава (или застлана с хартия за печене) с размери около 20х30 см за по-тънък сладкиш или 20х20 см за по-висок.
Печете около 20-25 мин, в зависимост от размерите на тавичката - в по-малката времето ще бъде по-дълго. Проверете за готовност с дървено шишче - то трябва да излезе чисто.
Докато сладкишът се пече, пригответе глазурата:
Сложете всички продукти в касерола и ги разтопете на слаб котлон, без да завират. Полейте горещия сладкиш с горещата глазура и оставете да изстине много добре.
Нарежете на квадратчета или други избрани форми. Най-лесно се реже с мокър нож. Подредете в чиния, без да ги застъпвате - глазурата остава лепкава до край.
Тази рецепта споделя с нас Луиз от кулинарния блог Salted Lemons.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене