Разбийте маслото на крем в купа с миксер. Добавете захарта, ваниловата захар и солта до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и разбъркайте в масления крем.
Смелете маковото семе, добавете млякото и захарта и разбъркайте много добре. Разтопете маслото в съд за варене на ниска температура. Добавете към него маковата смес и загрейте за още минута и половина. Оставете сместа да се накисне за още 15 мин. След като изстине напълно добавете яйцето.
В предварително намаслена форма за кекс добавяйте като редувате на порции малко от тестото и малко от маковата смес. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 50 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.
Почистете формата за кекс и отново я намаслете и набрашнете.
Начупете карамеловите бисквити в торбичка за замразяване като разточвате върху нея с помощта на точилка.
Разбийте яйцата с топлата вода на пяна с миксер на най-висока степен. Смесете захарта с ванилената зайар и солта, добавете за към яйцата за минута и бъркайте още 2 мин с миксер. Добавете предварително пресятото брашно с бакпулвера и нишестете към сместа и разбъркайте. Добавете внимателно разтопеното маслото, карамелените бисквити и настъргания шоколад. Изсипете тестото в намаслената форма. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 40 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.
Поставете маковия кекс наопаки върху тортена чиния и върху него карамеления кекс, така че да съвпаднат отворите. Напълнете получената дупка дребни сладкиши и бонбони. С помощта на фолио направете капаче и поставете върху отвора.
Разбийте крема сиренето с лимоновия сок и накрая добавете захарта. Накиснете половината пакетче желатин с няколко лъжици вода, загрейте на водна баня докато се разтвори напълно. Важно: желатинът не трябва да за завира. Разбийте сметаната и добавете от нея няколко лъжици в разтворения желатин. След това добавете желатина в купата с разбитата сметана и разбъркайте в нея и разбитото крема сирене. Намажете с крема и оставете за поне час в хладилника. Малко преди сервиране украсете с великденските елементи.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене