Загрейте фурната до 180°C.
Намаслете 3 форми за печене с падащо дъно и диаметър 20-22 сантиметра. Покрийте дъното с хартия за печене и оставете настрана.
Пригответе пудинга според инструкциите на опаковката, използвайки млякото и захарта. Преместете в купичка и покрийте плътно със свежо фолио. В купа разбийте маслото, прибавете пудрата захар и отново разбийте. При непрекъснато бъркане налейте сметаната и разбийте добре.
Изсипете вече изстиналия пудинг и ванилията към масления крем и разбийте отново. Разделете крема на 3 равни части.
Към прясното мляко добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете настрана.
С кухненски робот или ръчен миксер разбийте маслото, докато стане пухкаво. Добавете двата вида захар и разбъркайте за 2-3 минути. Прибавете яйцата и ванилията и разбийте отново.
В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и изсипете към мокрите съставки.
Разбийте и налейте млякото с лимоновия сок, добавете лимоновата кора и смесете. Разделете сместа на три равни части по около 450 г. и сложете в купи. Към две от тях добавете по 80 г. оваляни в брашно боровинки. Останалите 80 г. пасирайте и добавете към останалото тесто. Разбъркайте, за да се оцвети в лилаво и изсипете трите смеси в подготвените тави. Печете 25 минути, докато сместа стегне и стане златиста. Проверете готовността с дървено шишче.
Извадете и охладете блатовете върху решетка.
В подходяща чиния или поставка за торта сложете един от светлите блатове. Намажете с първата част от крема и поставете лилавия блат. Покрийте с крем и поставете другия светъл блат. Покрийте с последния крем и намажете и страните.
приберете в хладилник за поне 2 часа, за да стегне кремът. Украсете тортата с пресни боровинки и листа мента.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене