Пресейте пудрата захар и добавете към нея ванилената захар, Финес - аромат лимонови корички и яйцата. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, а след това на най-високата скорост до получаването на пухкава смес. Добавете лимонадата и олиото. Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте в сместа на два пъти. Разстелете тестото равномерно в предварително намазнена правоъгълна тава. Печете 25 мин в средата на фурна, предварително загрята на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.
Извадете изпечения сладкиш от формата и оставете да се охлади върху метална скара.
Отцедете кайсиите от компота. Пригответе глазурата по указанията на опаковката и намажете повърхността на сладкиша с помощта на широк нож или шпатула. Наредете дванадесетте кайсиеви половинки в три реда и поръсете със захарна украса като лъчи около тях.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене