За тестото разтопете маслото и го оставете да изстине. Поставете лист хартия за печене в кръгла тавата с ринг. Загрейте фурната на 180 градуса (160, ако е с вентилатор).
Разбийте яйцата в купа с миксер (бъркалки) на най-високата степен за 1 минута, докато станат на пяна. Прибавете захарта, смесена с ванилената захар, и разбърквайте леко сместа за около минута, а след това я разбийте хубаво с миксер за още 2 минути. Смесете брашното с бакпулвера, прибавете го към сместа и разбийте с миксер за кратко на най-ниската степен. Постепенно прибавете маслото и разбийте отново за кратко. Изсипете тестото в тавичката с ринг и го изпечете.
Време за печене: 55 Минути
Разхлабете ринга, обърнете го заедно с тавичката върху решетка, покрита с хартия за печене, отстранете ринга и тавичката и оставете изпечения блат да изстине върху решетка.
Разрежете изпечения блат хоризонтално на три еднакви части, за да направите три блата и поставете един в тавичка за печене с ринг.
Отцедете добре вишните.
Смесете крема за сладкиши, много мекото масло и студеното мляко в купа. Разбийте всичко с миксер (бъркалки) първо на най-ниската, а след това на най-високата степен, докато сместа стане твърд за около 2 минути. Прибавете настъргания шоколад в разбъркайте леко.
Намажете блата (основата на тортата) първо с 1 супена лъжица сладко от вишни, а след това с 1/3 от крема. Към крема добавете 1/3 от черешите. Направете същото и с останалите блатове. След като поставите последния, трети блат, притиснете здраво и прехвърлете тортата в хладилника за поне 3 часа.
Сложете маслото и прясното мляко в купа и ги разбийте до гладкост с миксера (бъркалките), а след това на най-високата степен до получаване на пухкава смес. Пресейте пудрата захар. Когато маслото изсветлее от разбиването, добавете пудрата захар на части (по супена лъжица наведнъж) и продължете да разбивате около 2 минути.
Изсипете 1/3 от крема в пош със звездовиден накрайник (Ø 8 мм) и го оставете настрана. Него ще използвате накрая, за да направите розички върху тортата.
Разхлабете и отстранете ринга от торта. Намажете тортата тънко с останалия крем и охладете за още 2 часа.
Оставете водата да заври в тенджера и я отстранете от огъня. Поставете торбичката с глазура в нея и я оставете там за около 10 минути. Подсушете я, разклатете я енергично, изрежете връхчето и изсипете глазурата по ръба на тортата, така че да се стича надолу на капки.
С останалата глазура направете сърца и звезди с различни размери (може да използвате и формички за сладки) върху лист хартия за печене. Веднага забийте по едно дървено шишче в течната глазура и поръсете сърцата/звездите със захарните декорации. Оставете ги да стегнат напълно.
Украсете тортата със заделения крем и поръсете със захарни декорации по избор. Накрая украсете с шоколадовите сърца и звезди непосредствено преди сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене