В блендер или кухненски робот смиламе бисквитите до ситни трохи. Добавяме разтопеното масло и смесваме за кратко. Изсипваме в правоъгълна форма за печене с размер 30х20 см и притискаме с лъжица или дъното на чаша, докато оформим равномерен блат. Оставяме в хладилника да стегне.
Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути. В средно голям съд за варене кипваме 400 мл вода и захарта, като бъркаме непрекъснато, докато захарта се разтопи. Отстраняваме от котлона и след около минута добавяме накиснатия желатин и разбъркваме, докато се разтвори напълно.
Добавяме нарязаните на кубчета праскови и есенцията ванилия, разбъркваме и охлаждаме на ледена баня. Изсипваме върху основата и оставяме в хладилника за поне 4 часа да се желира.
В средно голям съд за варене смесваме съдържанието на пакетчето пудинг и 80 г от захарта, добавяме постепенно млякото и разбъркваме добре. Оставяме да заври, намаляваме температурата на котлона и варим 3 минути при непрекъснато бъркане. Отстраняваме готовия крем от котлона и оставяме да се охлади леко, като разбъркваме от време на време.
Разбиваме за кратко маскарпонето с миксер на ниска скорост с останалите 20 г захар и есенцията ванилия. Добавяме постепенно охладения пудинг, като не преставаме да разбиваме с миксера на ниска скорост. Разпределяме равномерно върху желираните праскови, заравняваме и оставяме да се охлади за поне 2 часа в хладилника.
Преди да поднесем, поръсваме готовия сладкиш със смлените бисквити и ядки и нарязваме на 12 парчета.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти