Flag

Лесен коледен щолен

около 2 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Щоленът с плодове и мая е едно от най-популярните коледни печива. С тази проста рецепта можете да изпечете свой собствен коледен щолен бързо и лесно.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Тестото за щолен се обработва малко по-различно от стандартното тестото с мая заради високото съдържание на мазнини. Без дълго време за втасване, по-хладко от стандартното и с по-кратко време за почивка. В противен случай маслото ще изтече от тестото и е много вероятно да се разтече по време на печене.
Съвет за рецептата
Увийте коледния щолен в алуминиево фолио и след това го поставете в плътно затворена найлонова торбичка. Опаковани по този начин, можете да съхранявате сладкишите на хладно до Коледа.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker