Измийте, обелете и настържете морковите. Подредете 12 хартиени формички във формата за мъфини. Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C на вентилатор.
Разбийте маслото на крем в купа с миксер и добавете захарта и ваниловата захар. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и постепенно го разбъркате в сместа. На края добавете настърганите моркови и смлените печени лешници. Разпределете сместа по равно във формите за мъфини. Печете на най-ниското ниво на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 20 мин. След изпичане извадете мъфините от металната форма и оставете да изстина.
Омесете марципана с пудрата захар. За листенцата на моркова оцветете в зелено 12 топчета колко лешник и пресовайте всяко през преса за чесън. Оцветете останалия марципан в оранжево и оформете 12 морковчета. С помощта на нож направете прорези върху тях и добавете зелените листа.
Разбийте крема сиренето със захарта, ваниловата захар и лимоновия сок. Разделете крема с помощта на пош или просто с лъжица върху мъфините. Поставете морковчета малко преди сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене