Загрейте предварително фурната на 180 °C. Разбийте яйцата с миксер до пяна. Добавете захарта, маслото и ваниловата захар и пак разбийте до пяна.
Смесете брашното и бакпулвера, добавете ги към останалите продукти на порции и разбийте с миксера. Сложете тестото в пош и отрежете края му.
Шприцовайте тестото във всяка вафлена фуния до половината. След това сложете малко ягодово сладко. Разпределете останалото тесто във фунийките.
Печете на средния рафт на фурната за около 20 минути. Може да се наложи да покриете къпкейковете с алуминиево фолио по средата на печенето, за да не потъмнее тестото твърде много. Оставете кексчетата да изстинат върху кухненска решетка.
Измийте лимона в гореща вода и го подсушете, след което настържете кората му. Разбийте маскарпонето, есенцията ванилия, лимоновата кора и пудрата захар с миксер. Изсипете крема в пош със звездовиден накрайник и шприцовайте хубаво всяко кексче.
Измийте ягодите, подсушете ги и ги нарежете наполовина. Ако е необходимо, загрейте за съвсем кратко сладкото от ягоди в микровълновата фурна, за да има по-течна консистенция. След това декорирайте къпкейковете с плодовото сладко и поръсете със захарните пръчици. Поставете по половинка ягода върху всяко кексче и поднесете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене