Започнете приготвянето на тортата от плодовия пълнеж. Поставете всички продукти в касерола и ги сварете за 10 мин, докато плодовете омекнат. Прецедете сместа през сито, като притискате с лъжица, за да отделите максимално количество от месестата част на плодовете и да премахнете само пулпата.
Опитайте и добавете още захар, ако ви се стори необходимо. В сместа, докато е още топла, поставете желатина, който предварително сте приготвили според указанието на опаковката, разбъркайте добре и оставете сместа, докато ви потрябва.
Препоръчваме ви да приготвите и изпечете блатовете поотделно. Постелете върху тава (30х40 см) хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °С на горен и долен нагревател. Пригответе първо единия блат, като разбиете яйцата със захарта с помощта на миксер, докато сместа побелее, увеличи обема си тройно и бъркалките оставят трайни следи в нея.
Пресейте брашното и нишестето върху разбитите яйца и смесете внимателно с помощта на силиконова шпатула. Изсипете тестото в тавата и поставете в загрятата фурна. Печете 12-13 мин. Внимавайте, защото се изпича много бързо и не трябва да се препича в никакъв случай, за да остане еластичен блатът.
Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер, докато получите средно гъст крем. Не прекалявайте с разбиването, защото кремът ще станe тежък на вкус.
Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер, докато получите средно гъст крем. Не прекалявайте с разбиването, защото кремът ще станe тежък на вкус.
Нарежете блатовете по дължина на три равни ленти. Намажете с къпиновото желе. Отгоре разпределете половината от крема равномерно. Навийте първото парче на руло, след това второто, като застъпвате, там където е краят на първото. Изправете навитите блатове върху чиния за сервиране и продължете да подреждате блатовете по същия начин, като ги завивате на руло до изчерпване на количествата.
Около сглобената торта поставете ринг за торти и приберете в хладилника за 4-6 часа. След престоя на тортата в хладилника, разбийте крема, предназначен за шпакловане на тортата, намажете я с него отгоре и отстрани. Декорирайте с част от крема, къпини и боровинки.
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти