Загрейте предварително фурната до 180°C/160°C.
Изсипете всички сухи съставки в голяма купа и ги разбъркайте. Направете кладенче в центъра и добавете олиото, есенцията ванилия, яйцата и мътеницата и разбийте заедно, докато се смесят напълно.
Разпределете сместа във форма за къпкейкове и печете 20-25 минути или докато тестото започне да изскача обратно при леко натискане. Оставете кексчетата да се охладят във формичките за 15 минути, след това ги извадете и ги поставете върху решетка, за да се охладят напълно.
Разтопете шоколада в микровълновата фурна за 20 секунди, като разбърквате от време на време. Оставете да се охлади за 10-15 минути, докато достигне стайна температура, но все още е течен.
Изсипете маслото в голяма купа и разбийте, докато получите гладка смес.
Прибавете пудрата захар на 3 пъти. Добавете и есенцията ванилия, и разтопения шоколад. Ако кремът ви се стори прекалено твърд, добавете 1-2 чаени лъжички мляко, за да го разхлабите и след това разбийте на висока скорост, докато получите лек пухкав крем.
След като вашите кексчета се охладят, поставете масления крем в пош, покрийте всяко кексче с крема и ги поръсете със захарните поръски.
Разполовете шоколадовите яйцата наполовина, поставете половин яйце върху всяко кексче и го оставете да се изтича върху масления крем.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене