В малка купа смесете тахана, меда, солта, ванилията и кокосовото масло и разбъркайте до гладка консистенция. В голяма купа смесете фините овесени ядки и тахановата смес и разбъркайте, докато се комбинират, като може да ги размесите леко с ръце и да ги нароните. Добавете микса от ядки, разбъркайте отново и натрошете до желаната големина на гранолата.
Съхранявайте в плътно затворен съд в хладилника до седмица.
Пригответе ваниловия крем според указанията на опаковката.
Разделете крема на 4 или 6 части, според броя на десертите. Покрийте дъното на всяка от чашите с половината от всяка доза ванилов крем и поръсете с 2-3 с.л. гранола. Покрийте с кубчета праскова и добавете останалата половина от всяка доза ванилов крем. Поръсете с гранола и гарнирайте с резенчета праскова и листа свежа мента.
Тази рецепта ни предлага Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти