Намаслете тавата и я покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 170 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 150 °C
Разбийте маслото в купа с миксер (бъркалка), докато стане гладко. Постепенно добавете захарта, ванилената захар и солта, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Добавете към сместа и яйцата, като разбивате всяко едно от тях за около ½ мин на най-висока степен. Смесете брашното с бакпулвера. Добавяйте брашното към маслената смес, редувайки с лимоновия сок. Разбърквайте на средна скорост. Разстелете половината от тестото върху тавата за печене и го изпечете.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 14 Минути
Извадете блата върху хартия за печене върху решетка и оставете да изстине. Почистете тавата, намажете я отново с мазнина и я застелете с хартия за печене. Отгоре разпределете останалата част от тестото и изпечете по същия начин. Поставете втората основа върху решетка, също с хартия за печене и оставете да изстине.
Обърнете блатовете и отлепете хартията за печене от тях. Прегънете лист хартия за печене наполовина (сгънат по средата). Поставете шаблона за сърце отгоре, изрежете и отново разгънете хартията, така че да се образува цяло сърце. Наложете сърцето върху блатовете и изрежете две сърца за сладкиша. Намажете ги с ягодово сладко и поставете едното сърце в голяма чиния.
Накиснете желатина с няколко лъжици вода според указанията на опаковката. Загрейте желатина на водна баня, за да се ратвори и го разбъркайте в течната сметана. Разбийте сменатата на твърд сняг. Смесете изварата, захарта и лимоновия сок и ги прибавете към горната смес. Изсипете половината от крема (около 600 гр.) в пош с голям звездовиден накрайник (Ø 13-15 мм). Първо направете туфи по краищата на долния блат (първото сърце), а след това запълнете и вътрешността. Поставете второто сърце и притиснете леко.
В останалия крем добавете сладкото от ягоди и хранителната боя и изсипете розовия крем в поша. Шприцовайте розовия крем на туфи върху сърцето и приберете тортата в хладилника.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене