Загрейте фурната до 180 °C. В голяма купа сложете брашното, захарта и разтопеното маслото и разбъркайте добре. Половината от получената смес разстелете в тава с размери 20x30 см, покрита с хартия за печене.
Приберете в хладилника за 10 минути, за да стегне. Сложете във фурната и печете 20-25 минути, докато стане леко златисто. Извадете и охладете.
Обелете ябълките, почистете ги от семената и ги нарежете на кубчета. За пълнежа сложете ябълките, маслото и захарта в касерола и гответе около 10 минути, като разбърквате често. Излейте отделената течност и върнете съда на котлона за 2-3 минути, докато ябълките са напълно сухи.
Свалете съда от котлона и добавете стафидите, орехите, индийското орехче и есенцията ванилия. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади. Разстелете плънката върху тестото и поръсете с останалата смес с брашно, захар и масло.
Печете още 35-40 минути, докато крамбълът стегне и стане златист. Охладете десерта в тавата, поръсете с пудра захар и нарежете на квадрати.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене