Смесете съдържанието на пакетчето със захарта с 4 с.л. мляко. Останалото мляко сложете да заври.Свалете свареното мляко от котлона и към него прибавете приготвената смес. Сложете отново на тихогън за около минута като бъркате непрекъснaтo до сгъстяване. Свалете от котлона и оставете горещия пудинг настрана.
Пригответе пудинг шоколад по гореописания начин както пудинг ванилия с предвидените продукти за него.
Изплакнете формичките за пудинг със студена вода. След това ги напълнете до половината с добре разбъркания горещ ванилов пудинг и веднага допълнете с шоколадовия пудинг. Потопете една супена лъжица, завъртете я спираловидно и я издърпайте. Така ще постигнете желания мраморен ефект. Оставете пудинга най-малко 3-4 часа в хладилника, за да стегне.
Отделете внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формата и обърнете върху десертни чинии. По желание може да поръсите десерта шоколадов чипс.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти