Предварително подгответе на работния плот купа, тиган, домакинска кърпа, тава за печене, облицована с хартия за печене, четка за сладкиши
За да направите тестото, отделете жълтъка от белтъка. Загрейте млякото в тиган. Смесете заедно с маята брашното, млякото, захарта, яйчния жълтък, маслото и солта до гладко тесто, което вече не лепне. Поставете тестото в чиста купа, покрийте го с кърпа и оставете да втаса за около един час на прибл. 30-35 ° C, докато се удвои по размер.
Омесете тестото отново и оформете в желаната форма. Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180 ° C, или на на вентилатор на 155 ° C. Поставете оформеното тесто върху тава, застлана с хартия за печене, и използвайте нож, за да го маркирате с кръст прибл. 5 мм дълбочина. Намажете тестото с яйчен белтък и печете около 30 минути.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене