Приготвяте пакетчето Крем Оле, като следвате указанията на опаковката. използвайте студено мляко, за да може кремът да стане по-пухкав и ефирен. Прибавете кора от лимон (по желание) и малко от бурбонската ванилова захар. Може да използвате и бадемова есенция и кора от лайм. Разбъркайте с шпатула и оставете настрана, докато приготвите филийките.
В дълбока купа изсипете всички продукти за филийките: яйцата, млякото и есенцията ванилия. Разбъркайте добре с бъркалка и потопете първата филийка. Оставете да се накисне за по около 1 минута от всяка страна, а през това време нагорещете на умерен огън 1 ч.л. кокосово масло в тиган.
Когато филийката е попила достатъчно от яйчената смес, прехвърлете внимателно в тигана и оставете да се готви за по около 1-2 минути от всяка страна до красив карамелен загар. Повторете с останалите филийки.*Ако тиганът ви е достатъчно голям и може да събере повече филийки, то сложете още 1-2 ч.л. кокосово масло и ги запържете едновременно.
Сервирайте филийките топли с Крем Оле, мед или сладко по ваш избор и свежи плодове.
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене