Загрейте млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.
Разтопете маслото. Смесете канелата със захарта.
Разтопете маслото. Нарежете на ситно боровинките. Смесете накълцаните ядки с маслото, боровинките и белтъка.
Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тестото за кратко. Разделете тестото на две и разточете всяка половина на правоъгълна кора с размери 40х20 см.
Намажете едната половина на тестото с разтопеното масло и канелата със захар. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 20 филийки. Наредете ги върху хартия за печене и оставете на топло място отново да втасат, докато увеличат обема си.
Върху втората половина намажете пълнежа от ядки. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 20 филийки. Наредете ги върху хартия за печене и оставете на топло място за около 20 мин., за да увеличат обема си.
Разбийте жълтъка с млякото и намажете със сместа всички сладки.
Печете около 11 мин. в средата на предварително загрята фурна на 220°C при горен и долен нагревател или на 200°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят или сервирайте топли.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене