Залейте стафидите с рома и вряла вода, колкото да ги покрият, и ги оставете така за 2 часа.
В голямата купа на кухненски робот изсипете брашното, захарта, маята, лимоновите и портокаловите корички, загрятото до 38–40 градуса мляко, ваниловата есенция, жълтъците и солта. Омесете добре на 2-ра степен на миксера (куки а тесто) за около 5–7 минути. След това се добавете 2 супени лъжици от маслото и омесете отново, докато тестото го поеме. Продължете по същия начин, докато тестото поеме цялото масло (около 10 минути). Тестото трябва да се отлепя от стените на купата, да е меко и лепкаво. Оставете миксера да меси още 15–20 минути, докато тестото стане еластично (ако се разтегли с ръце не бива да се къса). Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете на топло място докато удвои обема си (около 2 часа).
Отцедете стафидите. Намазнете формата за печене.
Към втасалото тесто сипете стафидите премесете, колкото да се разпределят. Прехвърлете тестото във формата, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да втаса отново за около 40 минути (трябва тестото да се надигне почти до ръба на формата).
Загрейте фурната на 175 градуса и поставете решетката на най-ниското ниво. Печете кейка около 50 минути.
Извадете от формата и оставете да се охлади напълно.
Разбъркайте захарта и лимоновият сок за глазурата, добавете малко вода, така че да се получи гладка смес. Залейте охладения кейк с глазурата и сервирайте.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене