Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Претеглете 500 г. В подходящ съд за варене ги пасирайте. Към тях добавете 2 с.л. захар с пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре. Сложете сместа да заври като бъркате постоянно. След завиране добавете останалата захар и оставете да ври 3-5 мин. Напълнете до половина бурканчетата с горещия конфитюр. Оставете да се охлади за половин час.
През това време почистете и нарежете сините сливи на малки кубчета и претеглете 500 г. Смесете 2 с.л. захар с пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре в плодовата смес. Сложете да заври и след това добавете останалата захар. След като кипне, оставете да ври около 3-5 мин.
С готовия сливов конфитюр допълнете вече пълните с ябълков конфитюр бурканчета. Затворете бурканчетата добре. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране