Почистете, измийте и отцедете добре малините. Претеглете 600 г. Измийте и почистете кайсиите от костилките и дръжките. Нарежете ги на ситно и претеглете точно 400 г. Измийте добре лайма с гореща вода, обелете кората и изстискайте сока.
Смесете плодовете и лайма в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре към плодовата смес. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. След завиране прибавете останалата захар. След като кипне конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране